Hei, ja tervetuloa blogiini! Olen nuori nainen Tampereelta, ja työskentelen tällä hetkellä freelancerina erilaisille yrityksille. Olen erikoistunut markkinointiin, tarkemmin sanottuna some-markkinointiin. Blogimaailma on minulle siis ammattini puolesta tuttu, mutta itse sisällön tuottaminen oman elämän pohjalta tuntuu vieraalta. Olen kirjoittanut itsestäni viimeksi ala-asteella päiväkirjaani, ja ehkä lukiossa, kun opinto-ohjaajani pisti minut tekemään itsearviointeja. Tekstien tuottaminen ei siis koskaan ole ollut minulle itsestään selvä itseilmaisun keino. Eksyin kuitenkin jonkin aikaa sitten erään suomalaisen naisen blogiin, jossa hän kertoi kirjoittamisen hyvistä puolista ja kuinka se on auttanut häntä käsittelemään aiemmin piilossa olleita tapahtumia ja tunteita. Vaikka en koe, että itselläni olisi sen kummempia ”patoumia”, niin eihän siitä mitään haittaakaan voi olla – ja tässä sitä nyt ollaan! Toivotaan, että tästä matkasta sekä minä että lukijani voivat oppia jotain uutta.

Miksi markkinointi, ja ennen kaikkea miksi sosiaalinen media?

Markkinointi ja sosiaalinen media ovat intohimoni. Aluksi sosiaalinen media oli minulle vain paikka tallentaa kuvia, mutta alkaessani seuraamaan blogi- ja vlogimaailmaa, tajusin sen todellisen potentiaalin. Sosiaalinen media on paikka, jossa ihmisellä todella on vaikutusvaltaa. Ihmiskunnan historiassa ei ole koskaan ollut mitään vastaavaa; täällä voimme keskustella asioista maailman toisella puolella olevien ihmisten kanssa ja vaikuttaa heidän valintoihinsa. Täällä voimme jakaa tietoa ongelmista ja pohtia niitä. Ja yritykset voivat hyödyntää tätä kasvualustana tarjoamalla ihmisille ratkaisua. Niinpä olenkin yhdistänyt nämä kaksi asiaa uraksi social media marketingin parissa. Olen valtavan kiinnostunut ajatuksesta, että voin vaikuttaa muiden ihmisten tekoihin. Ei mitenkään manipuloinnin avulla, vaan enemmänkin valistaen ja antaen erilaisia mahdollisuuksia. Jos annan esimerkiksi ilmastonmuutoksen, niin kaikki varmaan ymmärtää. Markkinoinnin avulla voin myydä ihmisille esimerkiksi maapallon kannalta terveitä tapoja elää!

Mitä blogiltani voi odottaa tulevaisuudessa?

Blogini on vasta kovin nuori, mutta minulla on sille jo paljon suunnitelmia. Aluksi haluan tietenkin perehtyä enemmän itseeni ja omiin opintoihini ja siihen, mitä odotan uraltani tulevaisuudessa. Suomi on pullollaan vastaavasta urasta kiinnostuneita nuoria, joilla ei ole välttämättä hajuakaan siitä, mihin suuntaan lähteä sen saavuttamiseksi. Ja opiskelumahdollisuuksista puhuminen ei ole koskaan haitaksi; ehkä minäkin innostun ja päätän lukea itselleni uuden tutkinnon. Minua kiinnostaa kovasti myös globaalisti tärkeiden asioiden, kuten yllä mainitsemani ilmastonmuutoksen pohtiminen ja mahdollisten ratkaisujen esittäminen markkinoinnin kannalta. Kuluttajien ja itse yrityksien näkökulmat voivat avata molempien osapuolien silmät eri asioihin. Koska olen erikoistunut sosiaaliseen mediaan, haluan myös käsitellä sen vaikutuksia meihin ihmisiin – hyvässä ja pahassa. Ennen kaikkea odotan paljon oivalluksia sekä minulta kirjoittajana, että teiltä lukijoina!